Vraag gratis een offerte op maat aan

Stel hier uw droombed met advies samen. Klik hier

Waarom voelt huisstofmijt zich zo thuis in beddengoed?

11 april 2017

Waarom voelt huisstofmijt zich zo thuis in beddengoed?

Huisstofmijten zijn volop aanwezig in slaapkamers. Ze houden van warme en vochtige plekken en nestelen zich vooral in het matras en in het kussen. Maar waarom juist daar? En wat kun je doen om huisstofmijtallergie te voorkomen? In deze blog helpen we je op weg!

Wat is huisstofmijt?

De huisstofmijt is een klein, spinachtig, organisme. Met het blote oog zijn huisstofmijten niet zichtbaar. Ze zijn overal in huis aanwezig en zoeken vooral warme (vanaf 25 ˚C) en vochtige (luchtvochtigheid van 75% à 80%) omgevingen op. Logischerwijs komen ze heel vaak voor in hoofdkussens en matrassen. Vooral tijdens de zomermaanden tiert de huisstofmijt welig in de slaapkamers.

Het voedsel van huisstofmijten bestaat vooral uit huidschilfers. Vooral tijdens je slaap verlies je heel wat dode huidschilfers. Je bed ligt er dan ook mee bezaaid. En vooral in combinatie met vocht is de huisstofmijt daar dol op!

Huisstofmijtallergie

Word je ’s morgens wakker met hoest- of niesbuien, hoofdpijn, vermoeidheid, verstopte neus of tranende ogen? Dan is de kans groot dat je lijdt aan huisstofmijtallergie. Deze allergie wordt veroorzaakt door een stofje dat aanwezig is in de uitwerpselen van de huisstofmijt. Als je die tijdens het slapen inademt, krijg je al snel met de eerder genoemde klachten te maken.

Huisstofmijt bestrijden? Zo doe je dat!

Het is een utopie om te denken dat je huisstofmijt volledig kunt uitbannen. Toch zijn er aantal tips die ervoor zorgen dat je de hoeveelheid huisstofmijten kunt beperken:

Advies nodig? Neem gerust contact met op met een van onze slaapadviseurs.terug naar het overzicht

Een informatieavond van Slaappunt bij u thuis?

  • U zorgt voor 4 nieuwe gasten.
  • U ontvangt een waardebon van minimaal €200 die kan oplopen tot €370.
  • Uzelf en uw gasten hebben géén enkele koopverplichting.

Een gezellige informatieavond over gezond en heerlijk slapen.
Géén koopavond of –party. Lees hier meer over deze avond.

Boek een informatieavond

Een greep uit onze collectie

Bekijk al onze producten
Slaappunt